Diş Çekimi ile ilgili Mutlaka Bilinmesi Gerekenler

Diş çekimi, genellikle diş hekimlerinin en son tercih ettiği bir tedavi yöntemidir. Dolgu veya kaplamanın yeterli olmadığı durumlarda bu yönteme başvurulur. Bunun dışında ortodonti tedavilerinde diş hekimi yer kazanmak amacıyla gerekli olduğunu düşünürse çekim yapabilir. Daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak için yazımızı okumaya devam edin!

Diş Çekimi Nasıl Yapılır?

Diş çekimi nasıl yapılır sorusu pek çok insan tarafından merak edilmektedir çünkü aslında pek çok insanın korktuğu ve çekindiği bir işlemdir. Aslında düşündüğünüz gibi o kadar zorlu bir süreçten beklemeyecektir sizi. Diş çekiminde yalnızca çekim yapılacak bölgeye lokal anestezi uygulanır.

Diş hekimleri büyük bir özenle ağızın içerisinde yer alan ve soket olarak bilinen dişin kemiğinden dişi ayırır. Oldukça hızlı bir şekilde gerçekleştirilen bu işlemden sonra diş çekimi tamamlanmış olur. Anestezi sayesinde hasta bu süreçte herhangi bir acı hissetmeyecektir.

Diş Çekimi Öncesi Neler Yapılmalı?

Diş çekimi öncesi dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Örneğin eğer kalp, diyabet, yüksek tansiyon gibi kronik bir rahatsızlığınız bulunuyorsa bunu mutlaka diş hekimi ile öncesinde paylaşmanız gerekmektedir. Aynı zamanda eğer diş çekimi yapılacak kişi hamileyse de belirtmesi gerekir.

Diş çekimi yapılmadan önce dişlerinizi fırçaladığınızdan emin olun ve antiseptik özelliği olan bir gargara ile ağzınızı çalkalayın. Bu tür detaylar diş çekiminden sonra meydana gelebilecek iltihaplanmayı önlemede yardımcı olacaktır.

Diş Çekimi Sonrası Dikkat Etmeniz Gerekenler

Diş çekiminin hemen ardından dikkat edilmesi gereken pek çok şey vardır. Bunlara dikkat edilmediğinde iyileşme süresi de uzayacaktır. Aynı zamanda yediklerinize de dikkat etmeniz gerekir. Yazımızın devamında daha ayrıntılı bir şekilde bu süreç boyunca dikkat etmeniz gereken durumları sizlere paylaşıyor olacağız.

Aşağıda sizler için diş çekimi sonrası dikkat etmeniz gerekenleri listeledik;

  • Ağzınızı en az yarım saat çalkalamamaya çalışın.
  • Çekim sonrasında hekim tarafından yerleştirilmiş olan tamponu 15-20 dakika boyunca ısırın ve tükürmeyin.
  • Sıcak ve acı besinler tüketmemeye özen gösterin.
  • 24 saatin sonrasında ağız bakım rutininize devam edin.
  • Çekim sonrasında sigara ve alkol tüketiminden kaçının.

Tüm bu süreci sorunsuz ve keyifli bir şekilde yürütmek de oldukça önemli bir konudur. İşinde profesyonel olan ve hasta memnuniyetini temel ilkesi olarak kabul eden diş hekimleri tüm bu süreci kontrollü bir şekilde yürütebilecektir.